Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Plüssbe töltött Hófehérke, hisztérikus mostoha - Pécsi STOP - Barabás Béla

2010.03.14

 

Plüssbe töltött Hófehérke, hisztérikus mostoha
 
Hófehérke a Bóbita Bábszínházban
Fotó: Barabás Béla
 
Vasárnap délelőtt mutatták be a pécsi Bóbita legújabb darabját, a Hófehérkét. Az izgő-mozgó plüss háttér előtt játszódó darab a szöveg szintjén minimális, modern felfogásban fogant, a hisztériás rohamokkal küzdő mostohát pedig zseniális zene ellensúlyozza. Látni kell!
Csaknem teltház előtt mutatta be új darabját a Bóbita Bábszínház. A Hófehérkét Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó álmodta újra. Aki látta A 3 kismalac és a farkasok című produkciójukat, tudja, mire számíthat a klasszikus mese adaptációjánál. A háttér pihe-puha plüssből van, a három domb - elforgatva a törpék háza, a bánya és a gonosz királynő lakosztálya - megalapozza a háromnegyed órás darab ideg-kisimogató hatását. A gyermekeknek remek szórakozást, a szülőknek pedig pompás relaxációt nyújtó élményhez a simogatnivaló díszleteken és bábokon kívül Ágoston Béla (Zuboly, Ágostones) pompás zenéje is hozzájárul.

Az elhangzó néhány mondat mellett a karakterábrázolás igazi bravúr, de a szerzőpáros remekül megoldotta, a legkidolgozottabb mindenképpen az időnként hisztériás rohamokban kitörő, igazán mai mostoha. A törpék nem az ismert, kidolgozott figurákként, hanem homogén csapatként jelennek meg, és néhány köszönésnek szánt "Tyutyú!"-n kívül nem is mondanak semmit. A mese alapja a kevésbé ismert, háromszor-megmérgezős eredeti verzió, de a vége azért tartogat egy csavart.

A darabot négy éven felülieknek ajánlják, amit ajánlott is betartani, az apróbb gegek nyilván a nagyoknak és a felnőtteknek kínálnak teljes élményt. Jankóék a kismalacokkal számukra komoly szakmai sikert hozó minimalista úton haladva remek érzékkel nyúltak hozzá a témához. A darab nem a helyébe lép a könyveknek, vagy a Disney-rajzfilmnek, hanem önálló, míves alkotás. Kötelező darab, ami még a fejfájást is gyógyítja!

Hófehérke
Író - rendező: Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó
-Látványtervező: Takács Mari
-Bábtervező: Bódiné Kövecses Anna
-Díszlettervező: Nagy Kovács Géza
-Zeneszerző: Ágoston Béla
Játsszák:
Csizmadia Gabi, Boglári Tamás, Illés Ilona, Matta Lóránt
Időtartam: kb. 45 perc
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.